International skole

Hotherskolen er kendt for sit mangeårige arbejde med den globale dimension. Vi har samarbejdet med mange forskellige lande og skoler, lige fra vores nordiske naboer til lande som Spanien, Frankrig, Tyrkiet og i år også Ungarn.

Når man som elev melder sig til at være en del af den internationale gruppe er der flere ting man skal gøre sig klart. Man skal turde tale engelsk, ikke være god til det. Man skal turde bo hos en fremmed familie, alene, hvor man skal sove, spise og indordne sig ind under deres hverdag. Man skal deltage ved det elevarbejde, som vi indkalder til. Det foregår som regel efter skoletid og derfor er det også vigtigt at man holder sig orienteret via elevintra. Man skal indhente lektier/pensum, når man har været ude at rejse eller deltaget ved elevarbejde i timerne. Slutteligt skal man være vært for 1, helst 2 gæster, når Hotherskolen skal have besøg.

Som vært ligger det største ansvar hos eleven, som skal sørge for at gæsten føler sig godt tilpas. Ens gæst skal deltage i ens almindelige familieliv og hverdag. Man skal sørge for at der er en seng at sove i og mad at spise, inkl. madpakke når det er angivet på programmet. Man skal sørge for transport til og fra skole. De må gerne køre med i skolebusserne.

Før hver rejse og hvert værtsbesøg bliver forældre og de pågældende elever indkaldt til et informationsmøde. Det er en god idé at tjekke gyldighed af pas i god tid inden rejsen, samt sørge for det pågældende lands valuta til lommepengene. Man ved aldrig om man kommer så langt ud på landet, så der ikke er automater.

Vi håber at dette kan være med til at give et lille indblik i hvad det vil sige at deltage i international skole og glæder os til det fortsatte samarbejde med eleverne.

Vi ser 3 hovedmål med det internationale arbejde:
  • Vi vil give oplevelser, der giver udsyn til verden.
  • Styrke fremmedsprogskompetencer.
  • Faglige kompetencer i forbindelse med de temaer, vi behandler.
Jan, Birgitte og Charlotte