Klik for at læse mere om projektetInternational skole

Hotherskolen er kendt for sit mangeårige arbejde med den globale dimension. Vi har samarbejdet med mange forskellige lande og skoler igennem tiden, lige fra vores nordiske naboer til lande som Spanien, Frankrig, Tyrkiet, Polen, Tjekkiet og Ungarn.

Når man som elev melder sig til at være en del af den internationale gruppe er der flere ting man skal gøre sig klart. Man skal turde tale engelsk, ikke være god til det. Man skal turde bo hos en fremmed familie, alene, hvor man skal sove, spise og indordne sig ind under deres hverdag. Man skal deltage ved det elevarbejde, som vi indkalder til. Disse timer foregår på samme tid som der er valgfag. Det foregår på bestemte dage og derfor er det et krav, at man holder sig orienteret via elevintra. Man skal også være vært for 1, og om muligt 2 gæster, når Hotherskolen skal have besøg. Man skal indhente lektier/pensum, når man har været ude at rejse eller været vært. Ligger der afleveringer indenfor rejsetidspunktet skal de afleveres inden rejsen.

Som vært ligger det største ansvar hos eleven, som skal sørge for at gæsten føler sig godt tilpas. Ens gæst skal deltage i ens almindelige familieliv og hverdag. Koordinatorerne arrangerer et 5 dages program som man skal deltage i. Det betyder altså at familien må indstille sig på en alternativ uge. Man skal sørge for at der er en seng at sove i og mad at spise, inkl. madpakke når det er angivet på programmet. Man skal sørge for transport til og fra skole.

Før hver rejse og hvert værtsbesøg bliver forældre og de pågældende elever indkaldt til et informationsmøde. Det er en god idé at tjekke gyldighed af pas i god tid inden rejsen, egen rejse/ulykkesforsikring, samt sørge for det pågældende lands valuta til lommepengene. Man ved aldrig om man kommer så langt ud på landet, så der ikke er automater.

Man finder her linket til vores hjemmeside, som er knyttet til det to-årige Erasmus+ finansierede projekt ”Let’s read again” (2017-2019):

Se mere på www.letsreadagain.com

Se også Hotherskolens Internationale kanon

Den gennemgående skolegang, fra 0. til 9. klasse, forbereder skolen eleverne ved hjælp af nøgleord, såsom respekt og tolerance, fællesskab og høj faglighed:

• at kunne tage stilling til både sig selv og mennesker fra andre lande og kulturer.
  • at forstå emner på den globale dagsorden med en større viden.
  • at tænke i nyskabende og bæredygtige løsninger.
  • at udvikle forståelse og respekt for mangfoldighed
  • at tilegne sig viden om den globale gensidig afhængighed

Vi håber at dette kan være med til at give et lille indblik i hvad det vil sige at deltage i international skole og at modtage undervisning i den internationale dimension til styrkelse af eleverne interkulturelle kompetencer, og glæder os til det fortsatte samarbejde med eleverne.

Se vores booktrailers

Birgitte og Charlotte